Ungdom før og ungdom nå

God kveld😊

Den tiden for mange år siden, ja den tiden eg var ungdom. Hva gjorde eg og de andre på min alder? Jo det skal eg fortelle deg. Vi var ute til sene kvelder, hørte ikke alltid etter våre foreldre, vi festet, drakk og røkte. Vi gjorde sprell, men aldri i nærheten av det ungdommer gjør i dag.

Vi måtte finne på ting selv, vi måtte være ute.
Det var ikke noe datamaskin, iPad, tlf eller nettbrett.
I dag er det blitt sydd puter under rumpen på ungdommene, alt er servert på et gullfat. Alle har alt🤔

Ungdommer i dag har for lite å gjør og blir ofte oversett av voksne.
Mange tror at sin egen pode ikke gjør noe galt og det er å være dum og blind. For det kan nettopp være din som er værst. Ikke tro for godt om din egen pode.

Her eg bor har det vært mye hærverk, faenskap og slossing blant barn og ungdom, ja helt ned i 11 årsalderen. Helt grusomt, hvor er foreldrene?

Eg er mamma selv til en som har vært ungdom som i dag er voksen og kan ikke huske at han har gjort noe av alvorlig karakter. Eg har alltid vært tilstede og lagt det grunnleggende for  at han skulle vite hva som var rett og galt. Konsekvenser har vært en del av vår oppdragelse.
Heldigvis ble han en flink og snill ungdom og nå en voksen mann.

Ungdommene må mere ut og bort fra pc osv. Ut å være sosial. Finne på hyggelige ting. Litt faenskap er lov, men innenfor en rimelighets grense.

Pass på poden din, snakker du fint om andre så gir du poden din gode holdninger. Snakk om hva som er greit og ikke greit.
Hadde alle brydd seg om hverandre hadde vi alle fått en bedre hverdag og et bedre samfunn.

Ønsker deg en fortsatt fin kveld😊

Vi blogges 😊

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits