Ei tung tid er nå over

Hei igjen😊

Ja nå er det lenge siden eg har gitt lyd fra meg og det er fordi eg har vært innlagt på sykehus sammen med min minste sønn.

Det har vært ei veldig tøff uke☹ spesielt for han.

Det startet helt tilbake til 2015. Han begynte å plages med magen. Vi var noen runder hos den ene legen etter den andre, men ingen kunne si hva som var galt. Alt av prøver var fine. Problemene bare ble der, de ble ikke borte. Til tider hadde han smerter, han begynte å lekke urin, han spiste dårligere og han gikk langsommere. Vi forsto jo at noe var galt, men ikke hva.

Vi ble henvist til ultralyd av nyrene, men alt var i orden. En lettelse😊
Vi var med urinprøve, denne var også fin😊
Nå hadde vi en mistanke igjen og det var diabetes, kunne vår sønn ha det tenkte vi, men nei ikke det heller.

Nå hadde det gått langt over 2 år, uten å lykkes. Vi kjente oss håpløse. Hva kunne det være. Sønnen vår plagdes enda.

Rett før sommeren 2017, begynte sønnen vår å falle litt bort, så vi mistenkte epilepsi, men hva hadde det med magen å gjøre tenkte vi.

Vi ble henvist til barnelege i Bodø for nærmere undersøkelse og der ble vi tatt på alvor. Barnelegen stille mange spørsmål og gjennomførte en ordentlig undersøkelse av vår sønn fra topp til tå. Når han undersøkte magen til sønnen vår kunne eg se at legen ble rar og stille. Eg spurte han om noe var galt, er det noe feil med gutten. Legen svarte, vi skal snakke om det når undersøkelsen er ferdig. Eg skjønte at noe var galt☹

Han kunne fortelle meg at vår sønn var forstoppet og trolig vært det siden 2015. Dette var nok årsaken til alle problemene og smertene☹ Eg tenke noen stygge gloser inni meg, eg kunne ikke tro det. Han hadde jo vært på do av og til, men det hadde vært hardt, blaut og i enkelte tilfeller klaser. Slik skal det ikke være.

Han ble i sommer satt på rensa parafin som hadde funkert, men ikke opptilmalt. På kontroll ble vi enige om å legge han inn til tømming. Det ble starten på ei tøff uke og en ny tilværelse.

Det var ei skikkelig tøff uke, men det måtte gjennomføres.
Det ble gitt klyster og rensa parafin i 3 dager, før de satte sonde gjennom nesen til magen. Nå var tømmingen igang. De startet rolig og økte etterhvert til de kom oppi 250 ml pr time. Han gikk med dette natt og dag og var ofte på do. Nettene ble slitsomme, men vi klarte det😊

Det gikk mange dager, men på søndag løsnet alt og han ble skikkelig tømt😊

Nå er han tilbake på skolen til alle vennene sine og det virker som vi har fått en gladere gutt😊

Mandag, altså i går fikk vi endelig reise hjem.
Nå venter det oss etterbehandling i mange måneder og ny kontroll over nyttår, frem til da er det full gass. Vi skal unngå å måtte legges inn på nytt. Det ønsker verken han eller eg.

Takk for at du leste dette😊

Vi blogges.

Vennlig hilsen Monica Albertsen ❤❤

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits